️️

HIGIENSKI IN ZAŠČITNI UKREPI

Za varnost naših gostov smo v Penzionu Mayer poskrbeli za pripravo higienskih in zaščitnih ukrepov. Upoštevali smo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

SEZNAM:
 • V službo lahko prihajajo samo zdravi zaposleni, kar dnevno preverjamo.
 • Zaposlenim zagotavljamo vso potrebno zaščitno opremo.
 • Predpisana varnostna razdalja med posamezniki v vrsti pred recepcijo je najmanj 1,5 m.
 • Dezinfekcijska sredstva za roke so na voljo po celotnem Penzionu.
 • Redno razkužujemo pult recepcije.
 • Prostore prezračimo večkrat na dan.
 • Omogočamo brezgotovinsko plačevanje.
 • Ključe za dostop do sobe razkužimo za vsakega gosta posebej.
 • Dvigalo prezračimo večkrat na dan.
 • Po odhodu gostov naše osebje sobe skrbno očisti, razkuži in prezrači.
 • Gost se lahko odloči, da v času bivanja ne želi čiščenja sobe, kar mora sporočiti na recepciji. V tem primeru gostu svetujemo, da svojo sobo redno prezračuje.
 • Mini bar napolnimo samo na zahtevo gosta.
 • Med čiščenjem prezračimo sobo.
 • Posteljnina in brisače se perejo pri visokih temperaturah.
 • V zajtrkovalnici redno razkužujemo vse skupne prostore, mize in stole.
 • Hrana je pripravljena in postrežena v skladu s strogimi varnostnimi protokoli.

Bled, 1.6.2020
EKIPA PENZION MAYER

Splošni pogoji

1. ČAS PRIJAVE IN ODJAVE

Čas prijave je od 14:00
Čas odjave je do 11:00

2. REZERVACIJSKI POGOJI

Rezervacijo lahko naredite po telefonu, pošti ali prek našega spletnega sistema za rezervacije. Kot oseba, ki želi/bo naredila oz. naredi rezervacijo se zavezuje, da nam ob oddaji rezervacije poda aktiven e-naslov in nas pooblasti, da ga uporabljamo za namene obveščanja in preverjanja v zvezi z rezervacijo. V primeru, da uporabnik ni elektronsko ali telefonsko dosegljiv (nam posreduje napačen ali neveljaven elektronski naslov ter telefonsko številko) si pridržujemo pravico do stornacije tovrstne rezervacije.

3. PRAVICA DO ZAVRNITVE

Pridržujemo si pravico do zavrnitve rezervacije in v posebnih okoliščinah pravico do preklica, prilagoditve ali spreminjanja vašega aranžmaja. Če moramo rezervacijo preklicati, prilagoditi ali spremeniti, se bomo po najboljših močeh potrudili, da bomo ponudili alternativni termin. Če naše alternativne ponudbe ne boste sprejeli, vam bomo vrnili ves položen denar.

4. PLAČILNI IN ODPOVEDNI POGOJI        

Račun za nastanitev lahko poravnate z gotovino ali s kreditno kartico.


Penzion sprejema plačila z naslednjimi kreditnimi karticami:

• Visa
• Euro/Mastercard
• Maestro

Pridržujemo si pravico, da pred avtoriziramo kreditno kartico ob rezervaciji, kadarkoli pred prihodom ali tekom bivanja gosta v penzionu.

Če odidete pred predvidenim datumom odhoda, posebne in promocijske ponudbe ne veljajo. Ne zaračunavamo stroškov v primeru odpovedi. Gost je dolžan potrditi rezervacijo 10 dni pred prihodom.

5. KAJENJE

V skladu s slovensko zakonodajo, Penzion Mayer*** deluje pod direktivo prepovedanega kajenja znotraj celotnega območja, ki zajema: vse sobe, zajtrkovalnico, javne notranje površine, skupne prostore in hodnike. Gostom, ki ne bodo upoštevali navodil in bodo kadili znotraj omenjenih prostorov bo zaračunan strošek čiščenja v višini z globinskega čiščenja tapeciranega pohištva, tal, zaves in prostora (cca. 250,00 €). Kajenje je dovoljeno zgolj pred Penzionom in na terasi. Za vse informacije vam je na voljo recepcija penziona, ki vam je na razpolago 24ur, od ponedeljka do nedelje.

6. OTROCI IN DODATNA LEŽIŠČA

Otroci do 5 leta starosti bivajo v hotelu brezplačno - ko si delijo posteljo s starši. Dodatna ležišča v standardnih dvoposteljnih sobah so, vendar je potrebno doplačilo 20€/noč.

Penzion nudi možnost otroških posteljic v sobi. Ob rezervaciji sobe je potrebno narediti tudi rezervacijo otroške posteljice, doplačila ni. Število otroških posteljic je omejeno - 3 .

7. HIŠNI LJUBLJENČKI

So v penzion dovoljeni. Doplačila za hišnega ljubljenčka na potrebe čiščenja. Ob rezervaciji je potrebno navesti, da goste spremlja tudi hišni ljubljenček, saj je število sob v katerih so hišni ljubljenčki dovoljeni omejeno. 

8. PARKIRIŠČE

Parkirna mesta so za vse goste penziona na voljo brezplačno. Nahajajo se v neposredni bližini – pred penzionom. Na voljo je omejeno število parkirnih mest – rezervacija parkirnega mesta ni možna. V veliki večini primerov je zmeraj dovolj praznih parkirnih prostorov. Ne odgovarjamo ali nosimo odgovornosti za kakršne koli poškodbe avtomobilov na našem parkirišču.

9. IZGUBA IN POŠKODBA LASTNINE GOSTOV

Ne odgovarjamo za izgubljeno ali poškodovano lastnino ali za poškodbe, ki ste jih vi ali kdo iz vaše družbe utrpeli med nastanitvijo na naši posesti.

Denar in vredne predmete lahko hranite v sefih v sobah.

10. PRITOŽBE

Če v sobi pride do kakšnih okvar, mora gost o tem nemudoma obvestiti lastnika ali upravitelja ter lastniku ali upravitelju dovoliti, da v doglednem času odpravi težavo. Če gost tega ne upošteva, nima pravice do spremembe trajanja nastanitve.

11. DOSTOP IN PRAVICA VSTOPA

Pridržujemo si pravico, da vstopimo v sobo v primernem času in iz upravičljivih razlogov.

Lastnik posesti in vzdrževalci lahko iz upravičljivih razlogov, še posebej zaradi nujnih vzdrževalnih del in pregleda, vstopijo v sobo.

12. NEZAKONITA UPORABA

Ta sporazum bo prenehal brez povračila stroškov, v primeru nezakonite uporabe drog, zlorabe katere koli osebe, zatočišča beguncev itd. Prepovedano je uporabljati penzionske sobe v ne-legalne namene. Prepovedane so vsakršne zabave ali "house party". Čas počitka v Penzionu Mayer je od 22.00 do 07.00 ure dnevno.

13. VARNOST

V kateremkoli prostoru v penzionu, predvsem v sobah, je prepovedano hraniti visoko vnetljive predmete, nevarne predmete in predmete, ki predstavljajo nevarnost drugim ter s tem predstavljajo grožnjo življenju in zdravju ljudi.  

14. PENZIONSKA LASTNINA

Gost je dolžan skrbeti za lastnine penziona. V primeru izgube ali škode premoženja bo gostu zaračunan strošek škode. Gost je prav tako odgovoren za vsa dejanja svojih obiskovalcev na področju penziona in za škodo, ki so jo povzročili družinski člani ali obiskovalci. Pridržujemo si pravico do zaračunavanja škode gostu tudi po odhodu gosta, v kolikor jo je le-ta povzročil vendar je ni prijavil ob odhodu ali kadarkoli tekom bivanja na recepciji. To velja tudi za koriščenje mini bar artiklov in hotelskega inventarja – po odhodu gosta, ki ni prijavil konzumacije mini bar artiklov ali bo ugotovljeno, da je odtujil hotelski inventar.

15. VAROVANJE PODATKOV IN ZAUPNOST

Penzion izpolnjuje pravila o zaupnosti in deluje v skladu z varovanjem osebnih podatkov. Lahko se zahteva osebne podatke o gostu pred prihodom gosta kot tudi ob prihodu ali tekom bivanja gosta v penzionu. Penzion lahko zahteva naslednje osebne podatke o gostih: ime in priimek gosta, datum rojstva, osebni naslov, podatek o državljanstvu, številki osebne izkaznice ali potnega lista, kontaktnih podatkih, datume prihoda in odhoda gosta ter podatke o kreditni kartici. Enake podatke lahko zahteva za vse spremljajoče goste. Osebni podatki gostov se uporabljajo za rezervacijo sob, plačila in poročila prijave gostov na policijo – ki so zakonsko obvezna.  Informacije se lahko v izjemnih primerih predložijo tudi tretjim osebam, ki jih določa veljavna zakonodaja Slovenije.

16. TURISTIČNA TAKSA

Turistična taksa, je po slovenski zakonodaji obvezno doplačilo. Nanaša se na vsakega turista, ki obišče Bled in v njem opravi nočitev. Turistično takso vsak gost plača ponudniku namestitve. Znaša 3,13€ po osebi, otroci od 7. do 18. leta 1,56€. Otroci do 7 leta so oproščeni turistične takse. Znesek turistične takse ni vključen v osnovno ceno sobe.

17.  SPLOŠNI POGOJI – tretje osebe (agencije, posredniki, partnerji)

Splošni pogoji se nanašajo na vse naročnike (goste) storitev Penziona Mayer, ki naročajo hotelske storitve zase ali za svoje pogodbene partnerje. Med naročnikom in Penzionom Mayer velja pogodbeno razmerje, ki se sklene v trenutku, ko hotel prejme pisno potrdilo (zadostuje po e-pošti) s strani naročnika o naročilu storitve, penzion pa mu le to tudi pisno (po e-pošti) potrdi.

S tem dejanjem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja.

18. RAZPOLOŽLJIVOST IN PREMESTITEV REZERVACIJE

Penzion razpolaga z omejenim številom sob. V primeru napak, nepredvidenih situacij ali tehničnih okvarah si Penzion pridržuje pravico premestiti obstoječe rezervacije v drug penzion enake ali višje kategorije, v tem primeru gost ne krije morebitnih doplačil, ki so povzročene s premestitvijo rezervacije.

19.  CENE

Vse navedene cene, ki so zapisane na naših ponudbah in na spletni strani so izražene v evrih (€, EUR) in vključujejo DDV.

Želimo vam prijetno bivanje.
PENZION MAYER